Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Latvijas Republikā pase ir obligāte kā personu apliecinošs dokuments no 15 gadu vecuma un jebkuram LR pilsonim vai nepilsonim ir pienākums nevis tiesības šo dokumentu saņemt un sekot līdzi, lai tas tiktu savlaicīgi atjaunots, kad tam tuvojas derīguma termiņa beigas. Dzīvošana bez derīgas pases ir administratīvi sodāms pārkāpums, tāpat kā pases nozaudēšana un par to pienākas sods. Par soda apmēru lemj pašvaldības administratīvā komisija kārtējā sēdē, dodoties atjaunot pasi jums tiks paziņots datums, kad ierasties sēdē. Ja nevēlaties ierasties sēdē, tad jau piesakoties uz pasi un rakstot paskaidrojumu, kādēļ neesat pasi pagarinājusi skaidri un saprotami norādiet, lai jūsu lietu skata bez jūsu klātbūtnes un lēmumu nosūta pēc deklarētās dzīvesvietas. Soda naudas apmērs līdz 50,- LVL, taču parasti ne vairāk kā 10,- līdz 15,- Ls, kas ir nekavējoties jānomaksā vai šis lēmums jāpārsūdz tiesā.

pirms 13 gadiem  

Rihards Roziņš, pirms 13 gadiem :

sanāca tā ka 2 meenesus bez pases nodziivoju un sodu nekadu neuzlika... taka ta ir laimes speele

Armands Andersons, pirms 13 gadiem :

Katru gadījumu jau individuāli izskata. Ja tantei, no dienesta Tu neiepatikies, var uzlikt 10Ls štrāfu. Ja redz, ka Tu puisis apzinīgs, un nejauši tā sanāca- neuzliks Tev to sodu-pabrīdinās...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja pasei beidzies derīguma termiņš, jebkurā gadījumā var piespriest administratīvo sodu(manā gadījumā tie bija 10Ls) neatkarīgi, vai brauc, vai nebrauc uz ārzemēm...

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ieva Brante

+1309

 
Par visu pakapeniski.
1. Saskana ar Personu apliecinosu dokumentu likuma 5.dalu - personas aplieciba, pilsona pase vai nepilsona pase ir obligats personu apliecinoss dokuments Latvijas pilsonim vai nepilsonim, kas dzivo Latvija un ir sasniedzis 15 gadu vecumu.
Tatad pase ir obligata no 15.g.v.
2. Tu noradi, ka pase nav deriga vairak ka gadu atpakal un tev ir 15 gadi. Tatad vairak ka gadu atpakal tev bija 14 vai 13. Tas nozime, ka tu vareji ari nepagarinat pasi, jo tev ta nebija obligata.
3. Ej un iesniedz iesniegumu savai jaunajai pasei saskana ar likumu - no 15.g.v. 15 gadi - nozime ari isi pirms savas dzimsanas dienas un tava dzimšanas diena.
4. Saja gadijuma sods netiks piemerots un tas nebus jamaksa.

Ar cienu,
Ieva Brante
juriskonsults
---
Krizu un konsultaciju centrs "Skalbes"
Kungu iela 34, Riga, LV-1050
talr. 67222922, 27722292
www.skalbes.lv

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Līdz 15gadiem pase nav obligāta, tā kā pārkāpums, ja tādu grib saskatīt, ir nevis par iepriekšējās pases nepagarināšanu, bet par pases neizņemšanu sasniedzot 15gadu vecumu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Ne, jo tev pase vajadzīga tikai jā tu vēlies izbraukt ārpus Latvijas un nav obligāta Latvijas Republikas teritorijā.

pirms 13 gadiem  

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Pilnīgas muļķības. Pase ir personu apliecinošs dokuments un tas IR vajadzīgs arī LR teritorijā.

Armands Andersons, pirms 13 gadiem :

Aijai taisnība!!!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.