Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67102 jautājumi, 283689 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Gribu zināt

+10

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 130 skatījumi

Vai ar vienu nesekmīgu atzīmi var saņemt atestātu par pamatskolas izglītību?

Izglītība » Cits

Es ļoti uztraucos par savu dēlu, kurš mācās 9. klasē. Man ir bažas, ka viens mācību priekšmets varētu būt nesekmīgs, kad mācību gads beigsies. Lai gan viņš kārto visus eksāmenus, es gribētu zināt, vai viņš saņems atestātu, ja tikai viens priekšmets būs nesekmīgs, bet pārējie eksāmeni būs nokārtoti sekmīgi.

Pirms 2 mēnešiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja vienam priekšmetam ir nesekmīgs gada vērtējums, jūsu dēls joprojām var pabeigt pamatizglītību un saņemt apliecību par vispārējo pamatizglītību, tādējādi turpinot mācības vidējās izglītības pakāpē. Tomēr visi centralizētie eksāmeni (CE) ir jānokārto sekmīgi, t.i., jāiegūst vismaz 10% katrā eksāmenā (2023./2024. mācību gadā 9. klases skolēniem). Vispārējās izglītības likuma 39. panta trešā daļa nosaka, ka liecība par vispārējās pamatizglītības programmas apguvi tiek izsniegta, ja:
1. nav iegūts vērtējums gadā (n/v) kādā no mācību priekšmetiem;
2. vērtējums divos vai vairākos mācību priekšmetos gadā ir zemāks par četrām ballēm;
3. nav iegūts vērtējums kādā no valsts pārbaudījumiem, izņemot gadījumus, kad skolēns ir atbrīvots no valsts pārbaudījumiem.
Jāņem vērā, ka ar vienu nesekmīgu vērtējumu pamatizglītības sekmju izrakstā būs grūti iestāties daudzās vidusskolās un ģimnāzijās.

pirms 2 mēnešiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.