Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67102 jautājumi, 283689 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Gribu zināt

+10

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 96 skatījumi

Vai gailenes var būt tārpainas?

Ēdieni un dzērieni » Cits

Pirms 2 mēnešiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā, gailenes var būt tārpainas. Tārpi un kukaiņu kāpuri var ieperināties gailenēs, it īpaši, ja sēnes aug vietās, kur ir augsts mitruma. Tomēr gailenes parasti ir mazāk pakļautas tārpaini nekā citas sēņu sugas, piemēram, baravikas.
Lai izvairītos no tārpainu gailenēm:
Pārbaudiet sēnes uz vietas: Ja vācat gailenes mežā, rūpīgi apskatiet sēnes uz vietas. Meklējiet jebkādas pazīmes, kas liecina par tārpiem vai citiem kukaiņiem, piemēram, mazas caurumiņus vai bojājumus sēņu kātiņos vai cepurītēs.
Izmantojiet sālsūdeni: Pēc gailenēm savākšanas mājās, varat tās ievietot sālsūdenī uz kādu laiku. Tas palīdzēs izspiest jebkādus tārpus vai kukaiņus, kas varētu būt sēņu iekšpusē.
Glabājiet svaigas sēnes vēsā vietā: Ja iespējams, uzglabājiet svaigas gailenes vēsā un sausā vietā, lai samazinātu tārpu un citu kaitēkļu iespējamību.
Ātri pagatavojiet vai apstrādājiet sēnes: Ja gailenes tiek savāktas un ātri pagatavotas vai apstrādātas, tas samazina iespēju, ka tās kļūs tārpainas.

pirms 2 mēnešiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.